کمبود روغن در زنجان جبران میشود

مهدی محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه در هفتههای اخیر کمبودهایی در زمینه عرضه روغن خوراکی بهویژه روغنهای مورد استفاده در پختوپز در سطح استان زنجان و کشور بهطور کلی مشاهده شده است، اظهار کرد: این موضوع باعث نگرانیهایی در میان مصرفکنندگان شده و بازار را با نوعی بیثباتی مواجه کرده است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه بر اساس اظهارات تولیدکنندگان و فعالان حوزه تأمین مواد غذایی، دلایل اصلی بروز این مشکل را میتوان در چند عامل کلیدی خلاصه کرد، ادامه داد: تأخیر در تخصیص ارز مورد نیاز برای واردات روغن خام که موجب کندی در فرآیند تولید و تأمین روغن در کشور شده است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه عدم اصلاح و بهروزرسانی قیمت روغن خوراکی متناسب با افزایش هزینههای تولید که باعث کاهش انگیزه تولیدکنندگان برای عرضه محصول به بازار شده است، عنوان کرد: اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیک بدون تأمین کافی و هماهنگ کالاهای اساسی که خود فشار مضاعفی بر زنجیره تأمین وارد کرده و باعث ایجاد بار روانی و افزایش تقاضا در بازار مصرف شده است.
وی گفت: این عوامل بهویژه در هفتههای اخیر موجب افزایش التهابات در بازار و نوسان در دسترسی خانوارها به روغن خوراکی شده است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه عبور از پیک تقاضای ناشی از مرحله دوم کالابرگ و همچنین آغاز مجدد ورود مواد اولیه به کارخانهها و زنجیره بازار بهزودی به ثبات خواهد رسید، اضافه کرد: براساس دادههای سامانه جامع تجارت و رصد مستمر بازار توسط نهادهای مسئول در حال حاضر روزانه بیش از ۳۰ تن روغن خوراکی خانوار از طریق کانالهای مختلف از جمله شرکتهای پخش، فروشگاههای زنجیرهای، عمدهفروشان و تأمینکنندگان مستقل در سطح استان زنجان توزیع میشود.
محمدی ادامه داد: با توجه به سرانه مصرف سالانه حدود ۱۲ کیلوگرم روغن برای هر نفر و جمعیت استان نیاز روزانه به انواع روغن، چربیها و کره در حدود ۳۰ تن تخمین زده شده که نشان میدهد عرضه فعلی تا حد زیادی با نیاز مصرف روزانه همراستا است.
وی بیان کرد: با پیگیریهای انجام شده روند تأمین و توزیع روغن خوراکی در استان بهبود یافته و روزانه دستکم ۳۰ تن روغن از منابع مختلف تأمین میشود.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تأکید کرد: طی روزهای اخیر حدود ۴۰ تن روغن ذرت و آفتابگردان با برند نگین نیز از طریق سامانه ستکا در اختیار خردهفروشان قرار گرفته است.
محمدی ادامه داد: این نوع روغن بدون محدودیت حجمی و با هماهنگی مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانها و سامانه ستکا همچنان در حال توزیع است.
وی بیان کرد: این اقدامات موجب شده تا تا حدود زیادی از شدت کمبود کاسته شده و چشمانداز مثبتی برای آینده بازار روغن ترسیم شود.
انتهای خبر/